Літня школа зі студій Голокосту в Україні пройде онлайн

11 Травня 2021, 12:57
Клерки армії США працюють з доказами, зібраними для Нюрнберзького процесу 1193
Клерки армії США працюють з доказами, зібраними для Нюрнберзького процесу

Центр перспективних досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Менделів Меморіального музею Голокосту США у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Українським центром вивчення історії Голокосту оголошують про проведення онлайн програми для осіб, зацікавлених у дослідженні та викладанні університетських курсів з єврейської історії та студій Голокосту в Україні. 

Про це повідомили на сторінці громадської організації «Мнемоніка».

У рамках програми обговорюватимуться різноманітні теми пов’язані з подіями Другої світової війни та історією Голокосту в Україні: колаборація, порятунок, стратегії виживання, щоденне життя євреїв в окупації, гендер, травма та її вияви у післявоєнних свідченнях, літературних творах, поезії, Голокост та геноцид ромів тощо.

Читайте також: Український центр вивчення історії Голокосту представляє новий дослідницький проєкт

В рамках програми також обговорюватимуть джерела, навчальні програми та методику викладання курсів. У зв'язку з пандемією коронавірусу цьогорічна програма проходитиме 5–12 липня на платформі ZOOM.

До участі запрошують університетських викладачів (асистентів та доцентів), дослідників (аспірантів та магістрів), які працюють або навчаються в університетах України (IV рівень акредитації).

Літня школа зі студій Голокосту в Україні є міждисциплінарною програмою. Заявки розглядатимуться від осіб, які працюють у гуманітарних дисциплінах, таких як антропологія, археологія, історія мистецтва, географія, історія, кінознавство, юдаїка, правознавство, література, філософія, політологія, релігієзнавство, соціологія тощо.  

Заявки потрібнонадіслати до 31 травня на електронну адресу [email protected] (Наталя Лазар, програмна менеджерка Ініціативи з вивчення спільної українсько-єврейської історії та історії Голокосту в Україні).

Детальніше про програму та умови подачі на школу можна ознайомитися за цим посиланням.

Читайте також: П'ять текстів про Голокост від Район.Історія, які варто прочитати

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024