Любешів: місцеві ліквідатори отримали відзнаки

27 Квітня 2021, 14:23
Селищний голова вручає відзнаку ліквідатору 680 Джерело: lubeshivska.gromada.org.uа
Селищний голова вручає відзнаку ліквідатору

На зустрічі, присвяченій роковинам Чорнобильської катастрофи, обговорювали актуальні для місцевих ліквідаторів аварії питання соціального захисту та медичного обслуговування.

26 квітня в Любешеві відбулася зустріч керівництва селищної ради з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС. Про це інформують на сайті громади.

Крім очільників Любешівщини, у зустрічі взяла участь і депутатка Верховної Ради України Ірина Констанкевич

Розпочалася зустріч, ідеться в повідомленні, тематичною частиною, присвяченою 35-им роковинам Чорнобильської катастрофи. Відтак учасники перейшли до обговорення актуальних для ліквідаторів питань соціального захисту та медичного обслуговування.

Нині, зазначається далі, у громаді мешкає 45 ліквідаторів аварії на ЧАЕС, 25 856 – потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звертаючись до ліквідаторів, селищний голова Олег Кух висловив щирі слова подяки усім, хто ціною власного здоров’я та життя захистили людство від атомного лиха. А також зазначив, що на місцевому рівні проблем, пов’язаних із пільговим забезпеченням постраждалих від аварії на ЧАЕС, немає.

Якщо вони і виникають, то це на державному рівні, через недостатнє фінансування. На сьогодні обласна субвенція на пільгове медичне обслуговування осіб,  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік для громади становить 1, 85 мільйона гривень. Сюди входить зубопротезування і відшкодування витрат за придбані лікарські засоби за пільговими рецептами.

Нардепка Ірина Констанкевич сказала, що постійно опікується  питаннями соціального забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС. На жаль, склалася така ситуація, зауважила вона, що більшість гарантій, які прописані в законі,  не виконуються сповна.

«Ми вимагаємо, щоб було збільшене фінансування на програми, які забезпечують соціальні гарантії чорнобильцям. Потрібно переглянути норми пенсійного забезпечення, медико-санітарне забезпечення чорнобильців, а також лікування онкозахворювань громадянам які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, бо сьогодні держава просто забула про чорнобильців», – заявила Ірина Констанкевич.

Наприкінці  заходу окремим ліквідаторам вручили відзнаки від селищного голови та народної депутатки.

Читайте такожЧорнобильська катастрофа: Державний архів СБУ опублікував секретні документи КДБ




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром