У Любешеві презентували повне зібрання творів Лесі Українки

24 Квітня 2021, 10:27
На презентації в Любешеві 748 Джерело: lubeshivska.gromada.org.uа
На презентації в Любешеві

Чотирнадцятитомне зібрання творів Лесі Українки поповнило книжковий фонд Любешівської громади.

22 квітня в Любешеві відбулася презентація повного зібрання (14 томів) творів Лесі Українки. Про це повідомляють на сайті Любешівської громади.

Представили його мешканцям громади, ідеться в повідомленні, народна депутатка України Ірина Констанкевич, ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки  Анатолій Цьось, проректори вишу Наталія Благовірна та Юрій Громик.

Науковці розповіли, як створювали та опрацьовували зібрання творів. У 14 томів увійшли всі знайдені нині тексти письменниці. Окрім того, науковці відновили фрагменти й матеріали, вилучені цензурою в попередніх виданнях.

За словами Юрія Громика, над впорядкуванням текстів працювали 14 авторських колективів, які встановили основні варіанти, а також зафіксували відмінності фрагментів за допомогою аналізу автографів і першодруків. Паралельно тривала робота над коментарями та примітками, передмовами, покажчиками, ілюстративними блоками. 

Відтепер повне нецензуроване зібрання творів письменниці в чотирнадцяти  томах поповнить книжковий фонд Любешівської громади, адже його представники вишу подарували Публічній бібліотеці селищної ради.

Після презентації селищний голова Олег Кух та ректор ВНУ Анатолій Цьось підписали угоду про співпрацю між Любешівською селищною радою та Волинським національним університетом імені Лесі Українки.для  розвитку економічної та гуманітарної сфери громади.

 







 

Читайте також: Презентували повне зібрання творів Лесі Українки у 14 томах

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024