До річниці депортації етнічних німців України проведуть наукову конферецію

15 Квітня 2021, 18:00
2524

До 80-ти річчя депортації етнічних німців України у віддалені райони Радянського Союзу проведуть Міжнародну наукову конференцію «Без права повернення…».

Про це повідомили на Порталі німців України.

В центрі уваги конференції – питання насильницької депортації (етнічних німців УРСР) громадян німецької національності у віддалені райони Радянського Союзу.

Міжнародна конференція відбудеться 15–16 жовтня 2021, у Києві (вул. Леонтовича 5, зала засідань). Організаторами даного заходу є Державна установа «Інститут всесвітньої історії НАН України», Рада німців України та Міжнародне товариство німців України – Відергебурт.

На конференції проаналізують умови і наслідки насильницької депортації, правовий статус та реальне становище німців у трудових таборах, трудармійців, яких мобілізували на роботу до таборів НКВС, на лісорозробки, будівництво заводів та доріг, а також використання на примусових роботах інших категорій депортованих.

Читайте також: «Свідки історії: Депортація німців з України»: оголосили конкурс відеосюжетів

Під час роботи конференції висвітлюватиметься широке коло питань, пов’язаних з історією поселення громадян німецького походження (національності) на українських землях. 

Окремо розглядатимуться питання їх господарського та культурного внеску до надбань суспільства в минулому, а також доля у роки воєнного лихоліття Другої світової війни та у повоєнні десятиліття.

Читайте також: Царська корона волинських німців: пам'ять про сусідів

Детальна інформація про конференцію доступна за цим посиланням.

З питань участі звертатися до організаторів конференції: 

  • Контактна особа: кандидат історичних наук Мудрієвська Ірина Ігорівна
  • e-mail: [email protected]

Читайте також: Спадщина волинських голендрів: хто вони і куди зникли

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром