Відбудеться презентація книги «Історія Волині»

12 Квітня 2021, 14:51
1753

На основі археологічних досліджень автори книги «Історія Волині» описують життя на теренах регіону від початку заселення, з кінця раннього палеоліту, і до періоду ранніх слов’ян.

У четвер, 15 квітня о 18:00 у прямому ефірі відбудеться презентація 1-го тому видання. Про це повідомили на сторінці Центру дослідження і відродження Волині у фейсбуці.

Спікери презентації – доктор історичних наук Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, керівник «Центру дослідження і відродження Волині» Володимир Дзьобак та кандидат історичних наук Володимир Собчук розповідатимуть про роботу над виданням, наукові дослідження Волині, які йому передували.

Читайте також: Ладомирія: чим вражає етнопарк у Радивилові

«До авторського колективу видання увійшли провідні українські археологи та історики ХХІ століття: Катерина Бунятян, Леонід Залізняк, Деонізій Козак, Юрій Кухарчук, Олександр Позіховський, Богдан Прищепа, Володимир Собчук, Ірина Ворончук (редактора). Наукові тексти супроводжуються 283-ма ілюстраціями та 8-ми широкоформатними вклейками із мапами, створеними «Українською картографічною групою» під керівництвом Ростислава Сосси», – повідомляють організатори.

На презентації також продемонструють унікальні мапи, які розробила «Українська картографічна група» під керівництвом Ростислава Сосси.

Лірник Ярема Шевчук виконає твори з репертуару останнього автентичного лірника з Волині Івана Власюка, які записали в Залютті Старовижівського району.

Читайте також: Фото лірників у Любомлі, які своєю грою та співами заробляли на прожиття

Усі охочі матимуть змогу поставити запитання та подискутувати зі спікерами.

 

Читайте також: Видали книжку про історію села на Рівненщині

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024