У Рівному відбудеться лекція про Голокост у Західній Волині

08 Квітня 2021, 12:43
1956

Громадська організація «Мнемоніка» запрошує долучитися до лекції історика Андрія Усача «Усе скидалося на страшний сон: Голокост у Західній Волині, 1941-1944 роки» про долі та стратегії (не)виживання єврейського населення часів Другої світової війни та про ускладнену багаторівневу матрицю пам’яті, пов’язану з насиллям щодо євреїв.

Про це організатори повідомляють на сторінці у фейсбуці.

Подія відбудеться у Рівному з онлайн трансляцією на фейсбук-сторінку ГО «Мнемоніка». Усім бажаючим потрібно зареструватися за цим посиланням

Подія відбудеться 14 квітня. Напередодні лекції організатори повідомлять точну інформацію про локацію проведення заходу.

Читайте також: П'ять текстів про Голокост від Район.Історія, які варто прочитати

Довідково: 

Андрій Усач – історик, докторант Українського католицького університету, голова громадської організації «Після тиші». Дослідник вивчає питання Голокосту в Україні, зокрема місцевої колаборації та працює на ниві усноісторичних досліджень. Така призма дозволяє ближче підступитись до пам’яті про насилля, оживити її для глибшого розуміння мотивів та переживань різних акторів тих безжальних подій війни.

Лекція проводиться в рамках реалізації проєкту «Стежками пам’яті». Проєкт покликаний виховати критичний підхід до подій Другої світової війни на Волині шляхом впровадження інклюзивної моделі колективної пам'яті серед місцевих мешканців, спільноти освітян, громадських активістів та лідерів суспільної думки, котрі проживають на території регіону. Проєкт «Стежками пам’яті» реалізується ГО «Мнемоніка» в партнерстві з ГО «Інша Освіта» та інститутом «Centropa» за дружньої фінансової підтримки фонду EVZ.

Читайте також: Поведінкові лінії волинян у ставленні до Голокосту

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром