У Музеї-скансен біля Луцька обрали нового директора

07 Квітня 2021, 17:21
1186 Джерело: Фейсбук-сторінка Олександра Середюка

На зборах засновників Музею-скансену в Рокинях обрали нового директора Романа Ковальчука.

Про це повідомив у фейсбуці колишній директор Олександр Середюк. 

Спочатку засновники розглянули Заяву про складання повноважень директора музею, автора експозиції, багатолітнього керманича цього науково-культурного закладу Олександра Середюка. Проти такої відставки різко виступив один із засновників – Тимофій Янко.

Він чітко окреслив заслуги керівника, нагадавши, що саме він з «нуля, з чистого паперу» створив цілісний музейний комплекс історії сільського господарства Волині неподалік міста Луцька.

Проте ветеран праці і музейної справи (понад 40 років) заспокоїв присутніх, що зовсім не покидає Музей, а лише переходить у науковий відділ провідним науковим співробітником.

Тоді засновники приступили до розгляду заяви кандидата на цю посаду – Романа Ковальчука, який лаконічно і переконливо презентував свою автобіографію та перспективний план розвитку Музею-скансена.

Після процедурних запитань і відповідей, більшістю голосів Зборів засновників музею обрали Ковальчука Романа Олександровича.

Народився він 5 лютого 1995 року в місті Дубровиця, Рівненської області. Середню освіту здобув у Волинському обласному ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

З 2017 по 2018 рік здобув ступінь «магістра» у Луцькому національному технічному університеті, м.Луцьк, за спеціальністю: «управління персоналом та економіка праці».

Також паралельно заочно здобув ступінь «магістра» у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті ім. С. Дем’янчука у Рівному, за спеціальністю «реабілітація та ерготерапія».

З 2019 по 2020 рік здобув ступінь «магістра» у Луцькому національному технічному університеті, м.Луцьк, за спеціальністю: «фізична культура та спорт».

Трудова діяльність: з липня 2013 року працював інструктором – тренером у МГО «Школа козацького гарту» при музеї-скансен Волині до травня 2015 року.

З 2015 року по теперішній час працює керівником і тренером-викладачем спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» в м. Луцьку. За час своєї трудової діяльності Ковальчук Р.О. зарекомендував себе висококваліфікованим, ерудованим фахівцем, вимогливим до себе та до своїх вихованців.

Читайте також: Інтелектуальний образ громади: як у Ківерцях змінюється місцевий музей

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024