Відійшла у вічність авторка книжки про село Дольськ

07 Квітня 2021, 10:53
Надія Свігун 808
Надія Свігун

З глибокою скорботою мешканці села Дольськ, Турійського району повідомили про непоправну втрату.

У суботу, 3 квітня відійшла у Вічність вчителька-пенсіонерка, яка викладала німецьку мову у місцевій школі, авторка книжки «Моє рідне село» Надія Дем’янівна Свігун.

Вона народилась у роки Другої світової війни, їй не судилось побачити батька, який загинув на фронті. Можливо, це й спонукало Надію Дем’янівну до дослідження минулого. Вона зібрала безцінні матеріали про визволення рідного села й ініціювала створення музею в школі.

На запрошення шкільних краєзнавців свого часу у Дольськ приїжджали колишні фронтовики з різних куточків Союзу.

У час становлення незалежної України Надія Дем’янівна була серед ініціаторів будівництва у Дольську православного храму Святої Параскеви УКЦ Київського патріархату, доклала вона зусиль і до створення церковного хору.

Ще одне її дітище – книжка «Моє рідне село», у якій згадала про кожного односельчанина…

Земляки й колеги Надії Дем’янівни шанували її за людяність, доброту й щире серце. Вона допомагала усім, чим тільки могла. Коли уряд Німеччини виплачував кошти колишнім остарбайтерам Надія Дем’янівна перекладала документи й готувала звернення німецькою.

Незважаючи на своє нелегке життя, вона завжди була оптимісткою, вміла зарядити позитивом, створити гарний настрій, підтримати у  скрутний момент.

У молодості, коли ще не вчителювала, Надія Дем’янівна працювала у сільській бібліотеці і там вирувало життя – були концерти, вистави, вечорниці.

Світла пам'ять про цю хорошу людину назавжди залишиться у серцях всіх, хто її знав.

Колишні учні, колеги та односельчани Надії Дем’янівни схиляють голови в скорботі й приєднують свої молитви за вічний спочинок її доброї душі в Царстві Небесному.

Редакція Район.Історія висловлює співчуття рідним та близьким

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024