У Луцьку вшанували пам'ять воїнів, які загинули у березні

02 Квітня 2021, 17:24
1604 Джерело: http://volynrada.gov.ua

У перший четвер місяця на Театральній площі Луцька біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» військові капелани відслужили панахиду за загиблими воїнами АТО.

Про це повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

Упродовж березня 2021 року за територіальну цілісність України віддали своє життя дев’ять військових, а саме: Володимир Онопрієнко, Олександр Пекур, Віктор Пасєка, Андрій Грабар, Кирило Биковський, Сергій Коваль, Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко. Серед полеглих воїнів немає волинян, але це спільна втрата українського народу.

Участь у пам'ятному заході взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, заступник голови  обласної державної адміністрації Анатолій Костик, учасники АТО, члени родин загиблих сучасних українських Героїв, військовослужбовці, студентська та учнівська молодь.

Читайте також: Свій день народження міг би відзначати молодший сержант із Луцька

«Хочу нагадати, що заради наших дітей полягли воїни на сході. Це нагадування нам, що треба бути готовим захищати їх, тому що не збережемо їх, то не збережемо Україну. Небесним воїнам бажаємо блаженного та райського життя і дякуємо за їхній подвиг», – сказав після молитви протоієрей Михайло Бучак.

До слова, громадська панахида за загиблими в зоні АТО/ООС відбувається щомісяця у перший четвер о 18:00 на Театральному майдані в Луцьку. До молитви може долучитися кожен.

За матеріалами управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської обласної державної адміністрації

Коментар
23/04/2024 Понеділок
22.04.2024
21.04.2024
20.04.2024