У Музей волинської ікони передадуть сакральну картину Володимира Жупанюка

17 Березня 2021, 14:49
1917

У Музеї волинської ікони відбудеться передача музею сакральної картини Володимира Жупанюка – «Хліб наш насущний…».

Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці.

Масштабний твір розкриває євхаристійну тематику та основні віхи життя Ісуса Христа, доповнюючи їх пейзажами Луцька та зображенням давніх сакральних споруд Волині. Картина неабияк вирізняється яскравим ілюстративним матеріалом з давньої історії краю.

«За останнє десятиліття Володимир Жупанюк створив серію робіт, присвячену сакральній тематиці: «Боремельський хрест», «Волинська Богоматір – покровителька землі Волинської», «Святий Миколай – покровитель Луцька» та ін. У 2018 р. сакральні твори майстра експонувалися у Музеї волинської ікони на виставці «Сакральний живопис Володимира Жупанюка».

Сьогодні традиція меценатства продовжується. Керівництво волинської компанії «WEST AUTO HUB» в особі директорки Юлії Риковської придбало у Володимира Жупанюка сакральну картину «Хліб наш насущний…» у колекцію музею», – йдеться у дописі.

В експозиції музею також можна побачити й інші твори художника –  «Холмська Богородиця у подіях та фактах» та «І сотворив Бог чудо велике».

Захід відбудеться 18 березня о 16:00.

Читайте також: Чим особливий образ «Воздвиження Чесного Хреста», який зберігається у Музеї Волинської ікони

Довідково: 

Володимир Жупанюк – відомий український художник, який понад 40 років працює у галузі образотворчого мистецтва. Майстерний графік, аквареліст, живописець-пейзажист, автор серії іконописних робіт має широке коло шанувальників. Його роботи, пройняті любов’ю до рідного краю та щирим захопленням красою навколишнього світу, є окрасою музейних і приватних колекцій в Україні та за кордоном. Створенню кожної картини передувала тривала кропітка дослідницька праця художника по вивченню теми, яка лежатиме в основі сюжету, звідси наповнення творів духовними, історичними та культурними вимірами. 

Читайте також: Пересопницький музей отримав у подарунок Королевське Євангеліє

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024