У Заболотті вітали 100-літню ювілярку

15 Березня 2021, 16:44
Ошурко Євдокія Іванівна 981 Джерело: varash-rada.gov.ua
Ошурко Євдокія Іванівна

Свій 100-й день народження відзначила жителька Вараської громади Ошурко Євдокія Іванівна.

Зі словами привітань, квітами та грошовою винагородою до ювілярки завітала староста Заболоття Ольга Ярошик. Про це повідомляють на сайті Вараської міськради.

Євдокія Іванівна народилася 14 березня 1921 року і стала первістком в багатодітній родині, в якій виховувалося 5 дітей. Проживала сім'я на хуторі Річиця, що було поблизу селища Рафалівка.

Читайте також: Унікальні записи уродженця Волинської губернії доступні онлайн

В роки війни тут заселилися німці і спалили хутір, тому сім'я змушена була переселитися в село Полонне. Батько рано помер і Євдокії лягло на плечі виховання своїх молодших братів і сестер. Сама ж Євдокія в шлюбі народила двох дітей.

Коли розпочалося будівництво РАЕС, село Полонне потрапило в санітарну зону і мало бути виселеним. У кінці 70-х роках розпочалося будівництво нового селища для переселенців із сіл Полонного і частково Заболоття.

У 1987 році села Полонного не стало. Сім'я Ошурко Євдокії Іванівни, як і більшість жителів, переселилися в нове селище – Заболоття. Де нині і проживає з донькою, яка нею опікується.

На долю жінки випало чимало життєвих випробувань: голодомори, війна, відновлення країни з руїн. Багато років життя вона віддала тяжкій праці на землі. Ювілярка дочекалася п'ятьох внуків, вісьмох правнуків та трьох праправнуків.

Читайте також: Рятуючись від Голокосту, злиднів і голоду сирота з Києва прибилась у поліське село

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024