«Волинський спадок» буде одним із найбільших маршрутів у регіоні

12 Березня 2021, 18:55
2473

Маршрут «Волинський спадок» стане чи не першим та найбільшим маршрутом в  регіоні, з відповідним туристичним маркуванням.

Його реалізує громадська організація «Волинська фундація». Саме цей проєкт, був підтриманий в рамках конкурсної програми «Культура+» Українського культурного фонду. 

За словами керівника проєкту, Павла Данильчука, ідея появи туристичного маршруту, який би з'єднував цікаві історичні місця Волині, з’явилася ще кілька років тому після проведення чергових туристичних змагань «Доброволець».

Протяжність маршруту – близько 150 кілометрів. Він пролягатиме в двох географічних та етнографічних зонах Волині та Полісся.  Це в свою чергу, дозволить максимально широко розкрити унікальність та потенціал місцевих громад, через багате історичне та природне надбання.

Читайте також: Ладомирія: чим вражає етнопарк у Радивилові

Під час маршруту туристи зможуть побачити десятки пам’яток історико-культурної спадщини та об’єктів природно-заповідного фонду.

Зокрема – відомі замки в Олиці та Клевані, храми, древні городища, заказники та ботанічні пам’ятки природи. Значна частина маршруту – в межах національного природного парку «Цуманська пуща». 

Читайте також: Туристична Олика в міжвоєнному путівнику по Волині

Особливістю «Волинського спадку» є те, що це маршрут для пішого та велосипедного проходження. Він буде цікавим для усіх вікових чи професійних категорій. 

На кінець червня, організатори планують завершити усі роботи з маркування, встановлення інформаційних стендів та запуску сайту. 


Читайте також: Луцьких кликунів позначили на інтерактивній мапі

За матеріалами прес-служби проєкту 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024