В рамках «Великого будівництва» відновлять та реставрують об'єкти культурної спадщини

12 Березня 2021, 11:12
995

Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення про відкриття нової програми в рамках «Великого будівництва».

Нова програма отримала назву «Велика реставрація». На реалізацію виділили 2 мільярди гривень. Про це заявив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», – пише УНІАН.

«Президентом ухвалено рішення про відкриття нової програми в рамках «Великого будівництва», яка називається «Велика реставрація», – повідомив Кирило Тимошенко.

«Це програма відновлення та реставрації об'єктів культурної спадщини – театрів, замків, музеїв, фортець і так далі. На програму виділена рекордна сума в історії України – 2 мільярди грн», – зазначив Кирило  Тимошенко.

Читайте також: Очільник Мінкульту оголосив список об'єктів «Великої реставрації»: серед них Олицький замок

За його словами, головною метою «Великої реставрації» є збереження культурної спадщини. На деяких об'єктах роботи вже почалися і їх темпи будуть рости.

«Ми не відновлюємо такі об'єкти, щоб вони стояли порожні - ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджмент, щоб люди приїжджали, дивилися і дізнавалися більше про власну країну. Це важливо в сьогоднішній реальності, коли люди через пандемію не зможуть багато виїжджати за кордон», – сказав заступник голови офісу президента.

Україна в рамках проєкту «Велика реставрація» в наступні три роки відновить близько 150 об'єктів історичної та культурної спадщини.

Читайте також: Рівненська облрада просить зберегти Клеванський замок

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром