У Ківерцівському музеї відбулася презентація виставки про Габрієлю Запольську 

06 Березня 2021, 12:32
781

У Ківерцівському музеї 4 березня відбулася презентація виставки «Габрієля Запольська – біографія і творчість».

Про це йдеться на сайті Ківерцівської міськради.

Виставку представляла завідувачка Музею історії Луцького братства – Олена Бірюліна.

Присутні вчителі, директори навчальних закладів громади, представники міської ради, краєзнавці та дослідники з цікавістю слухали виступ авторки виставки про її наукові дослідження «волинської біографії»  Габріелі Запольської. Зокрема, цінною інформацією є генеалогічні розвідки родоводу письменниці, її польське, білоруське і навіть українське коріння. 

Також на стендах можна побачити маловідомі фото Габрієлі, передані для створення виставки представниками Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, ознайомитися з  окремими матеріалами польських дослідників, практикою вшанування пам’яті письменниці і драматургині в Україні і закордоном.

Захід є частиною міжмузейного проєкту «Жіночий рух за соціальну рівність. Габріеля Запольська і Леся Українка», який має на меті представити біографію і творчість обох письменниць,  як яскравих представниць фемінізму ХІХ- початку ХХ ст., їх спільні та відмінні риси у сприйнятті жіночої рівності, прояву жіночої сили  та створенню жіночих образів у літературі.

Виставка працюватиме до 20 квітня. Запрошуємо усіх відвідати за попереднім записом (тел. 0507328945), понеділок-п’ятниця, з 9 до 16 год.

Читайте також: Габріеля Запольська – акторка та письменниця із Підгаєць: історія життя




Читайте також: Фемінізм, боротьба та творчість: що ми знаємо про Габріелю Запольську

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024