«Лісову пісню» видадуть графічним романом

02 Березня 2021, 16:36
2669

Видавництво «Леополь» у 2021 році планує видати адаптацію шедевру української літератури – «Лісової пісні» у вигляді графічного роману.

Про це повідомили на сторінці «Герой поневолі та інша графічна література» в фейсбуці.

Графічний роман – це твір, у якому сюжет подають через серію послідовних малюнків, які супроводжуються коротким текстом та репліками дійових осіб.

Через графічну мову «Лісову пісню» передали художниця Іветта Ключковська у співпраці з співавтором мальопису «Герой поневолі» Івана Франка Кирилом Горішним

Читайте також: «Лісову пісню» Лесі Українки видадуть білоруською та кримськотатарською мовами




Читайте також: «Мрії здійснюються»: у ВНУ презентували повне зібрання творів Лесі Українки

Довідково: 

Іветта Ключковська народилася 1964 року в Львові в сім’ї відомого львівського графіка Володимира Пінігіна. Закінчила Український поліграфічний інститут імені Івана Федорова (нині – Українська академія друкарства), за спеціальністю – графік. Розпочинала працювати у видавництві «Каменяр», ілюструвала книги «Веселки». Опанувала літографію та офорт, вдосконалювала техніку в майстернях Мазерель-центру в Бельгії.

Декілька років тому повернулася до книжкової ілюстрації, нині співпрацює з багатьма вітчизняними видавництвами – «Аверс», «Світ», «Свічадо», «Видавництво Старого Лева», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Ілюструвала твори Джонатана Свіфта, Даніеля Дефо, Зірки Мензатюк, Олександра Гавроша, Валентина Бердта та інших авторів. Нині працює в дитячому журналі «Ангелятко». Роботи Іветти Ключковської було представлено на понад 60 виставках, зокрема міжнародних. Картини художниці зберігаються в колекціях по всьому світі.

Кирило Горішний – фотохудожник, француз українського походження. Він народився 1977 року. Здобув ступінь магістра історії в Сорбонні. Організував у Львові виставку «Моя Франція» фотомайстра Андре Кертеша у 2004, а також II-ий Міжнародний фестиваль фоторепортажу «Кути зору» у 2005, спільно з Посольством Франції в Україні.

Кирило Горішний був директор Французького Культурного Центру у Львові з 2003 по 2005 роки, а з 2006 року присвячує себе фотожурналістиці. Він співпрацює з міжнародною пресою («Le Monde», «The Financial Times», «VSD», «Elle», «Фокус», «La Croix», «Culture France», «Twoj Styl») та регулярно виставляє свої роботи у Парижі, Ліоні, Мадриді, Барселоні, Києві, Одесі, Торонто, Стокгольмі та Берліні. У 2005 опублікував свої фотографії про Помаранчеву революцію в творі «Навіть сніг був помаранчевий» французького журналіста Алена Гіймоля. За вибором журналу DFoto (грудень 2008) його сайт визнаний одним серед найкращих веб-сайтів українських фотографів.

Читайте також: Листи, фотографії і зошит з піснями: які Лесині раритети зберігає Волинський краєзнавчий музей

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024