Студенти Ківерцівського медколеджу продекламували вірші Лесі Українки трьома мовами

26 Лютого 2021, 16:41
Скріншот із відео 701 Джерело: Facebook
Скріншот із відео

Студенти Ківерцівського медичного коледжу зачитали вірші Лесі Українки трьома мовами: українською, німецькою та англійською мовою.

Про це інформує керівництво коледжу на своїй сторінці у фейсбуці.

Від дня народження видатної української літераторки Лесі Українки 25 лютого 2021 року виповнилося 150 років. На Волині популяризують та вшановують творчість письменниці.

Студенти та викладачі Ківерцівського фахового медичного коледжу також долучилися до заходів, приурочених цій даті. Зокрема, майбутні медики під керівництвом викладачів Лілії Богатирчук, Оксани Фурман, Юлії Федік, Ольги Воляник-Круглік та Світлани Прохоренко створили відеоролик, у якому студенти продекламували поезію Лесі Українки «Contra spem spero!» («Без надії сподіваюсь!») англійською, німецькою та українською мовами.

Також перший поверх коледжу перетворився на інтерактивно-пізнавальний мистецький куточок, в якому і поезії поетеси, і QR-квест, і цікаві факти з її життя, також цитати з творів Дочки Прометея – і, звичайно, багато фотографій, які дозволяють побачити Лесю Українку і поглянути у глибину її небесного кольору очей.

Студентка І курсу 2 лікувальної групи Вікторія Хевук, наукова керівниця Ольга Воляник-Круглік, 4 березня візьме участь у Всеукраїнській конференції «Леся Українка у вимірах національної та світової культури», організовану Національним центром «Мала академія наук України» спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Волинською обласною Малою академією наук.

Читайте також: Вищі навчальні заклади можуть самостійно визначати форму навчання під час адаптивного карантину

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024