На вулицях Рівного роздавали вірші та портрети Лесі Українки

25 Лютого 2021, 18:00
680

У Рівному стартував флешмоб до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

25 лютого у стінах міської ради звучала поезія Лесі Українки. А все розпочалося з ініціативи громадської організації «Рівненське міське об’єднання товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка» провести у Рівному загальноміський флешмоб, присвячений 150-річчю від Дня народження Лесі Українки. Про це інформують в пресслужбі Рівненської міської ради.

Учні рівненських шкіл числом 23 та 24 разом із працівниками виконавчого комітету Рівненської міської ради поринули в незабутню атмосферу, натхненні Лесиним словом. Усі ділилися своїми відчуттями та асоціаціями, які викликала поезія Великої Українки.

Долучитися до флешмобу «Ні, я жива, я буду вічно жити» зможуть рівняни з різних куточків нашого міста. У мікрорайонах та на вулицях Рівного створювали вуличні імпровізовані майданчики, де читали Лесине поетичне слово, а педагоги-просвітяни дарували перехожим портрети Лесі Українки з її поезією.

Таким чином організатори флешмобу прагнуть, щоби якомога більше рівнян згадали про Лесю Українку в її 150-річчя.

«Це і є основним завданням міської «Просвіти» – робити людей більш освіченими, дотичними до рідної культури, мови, до українського Слова», – наголосила заступник начальника управління освіти, голова міської організації «Просвіта ім.Тараса Шевченка», організаторка флешмобу Катерина Сичик.

Читайте також: Листи, фотографії і зошит з піснями: які Лесині раритети зберігає Волинський краєзнавчий музей









 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024