«Куратор змінює середовище»: на арт-форумі розповіли про роль рідкісної професії

25 Лютого 2021, 13:33
Павло Гудімов 874
Павло Гудімов

На першому міжнародному онлайн-форумі «МСУМК Art Forum» виступив засновник культурного холдингу «Гудімов арт-проект» Павло Гудімов.

Про професію куратора та його роль у мистецькій інфраструктурі експерт розповів 25 лютого. 

Організатор виставок сучасного українського мистецтва запевнив, кураторство – ріднісна професія. За словами спікера, існують так звані куратори-самозванці, які прагнуть у цій сфері працювати та розвиваються, займаються самоосвітою

«В Україні немає ринку кураторства. Через це і є куратори-самозвані. Коли ми говоримо про куратора, ми розуміємо що він несе величезну мІсію в тематичній сфері. Це складний напрямок. Це процес самоосвіти і ерудиції. Коли ми прагнемо називатися кураторами, то нам треба вдосконалюватися, треба практика і довіра.», –сказав Павло Гудімов. 

Спікер наголосив, що кожен проєкт повинен мати свого куратора.  Адже він, за словами Гудімова, може змінювати ситуацію і програмувати середовище і кадри. 

«Роль куратора –величезна.  Адже він визначає політику проєкту,  він відповідальний за результат цієї теми з точки зору того, як проєкт виглядатиме у фіналі», – пояснює спікер. 

Експерт підкреслив, що частина кураторської практики – це також робота з історичною спадчиною.

Павло Гудімов
Павло Гудімов

Читайте також: Стартував міжнародний «МСУМК Art Forum»: хто долучився та про що говоритимуть

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024