У Луцьку оновлюють «Лесину вітальню»

23 Лютого 2021, 11:21
У Луцьку оновлюють «Лесину вітальню» 751
У Луцьку оновлюють «Лесину вітальню»

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Луцьку оновлюють експозицію музею «Лесина вітальня» – кімнат, де родина Косачів проживала наприкінці 19 століття.

У двоповерховій будівлі на вулиці Драгоманова, 23 фотохудожник Віктор Чухрай завершує облаштування оновленої експозиції. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Музей «Лесина вітальня» розташований у передпокої та двох кімнатах на другому поверсі. У музей додали нові фотографії, які знайомлять з оточеннями Лесі Українки та показують, як тодішні часи перегукуються із сьогоденням.

«Лесину вітальню» відкрили у 2007 році, оновлення відбувається вперше, – говорить директор Державного історико-культурного заповідника у Луцьку Павло Рудецький. З його слів, у вітальні не було багато місця, тому намагалися максимально показати інтер'єр оселі тодішньої шляхетської родини.

Нині домовляються про передачу музеєві першої оригінальної речі родини Косачів – документа із підписом батька Лесі Українки Петра Косача, – каже Павло Рудецький. Щодо новинок – у вітальні розвісили банер на висоту стіни.

Презентують оновлену експозицію 24 лютого, тоді й переставлять новий путівник «Луцьк. Родина Косачів». Відвідати «Лесину вітальню» можна, попередньо замовивши екскурсію, – каже директор заповідника.

Читайте також: Історичні світлини Лесі Українки та її оточення у барвах

Читайте також: Як на Волині хочуть відзначити 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024