Луцьк туристичний 90 років тому

20 Лютого 2021, 09:00
Луцьк 90 років тому 1362
Луцьк 90 років тому

Що саме писали про Луцьк в туристичних путівниках? Які були туристичні родзинки? Де могли відпочивати гості міста у вільний від екскурсій та прогулянок час?

У короткому історичному описі про Луцьк 1920-х років зазначали, що це місто одне із найдавніших на Волині. Ще з ХІ століття Луцьк називали «Східним Римом», через велику кількість храмів.

Гостям міста пропонували кращі готелі, а це «Савой», «Версаль», «Пасаж», «Гранд Готель», «Брістоль», «Краківський», «Римський», «Сан Ремо». Найкращою ресторацією була «Полонія».

Читайте також: Якими були ціни в одному із найдорожчих готелів старого Луцька

Родзинкою міста були руїни замку Любарта, костел, синагога, караїмська кенаса. Так, як відгомін Першої світової війни в 1920-ті був ще відчутний для Луцька, то в путівниках згадали й про великі військові цвинтарі в Луцьку – росіян, австрійців та німців.

1

1

1

Туристам пропонували також завітати до місцевого театру, який тоді був популярним далеко за межами Луцька.

Читайте також: Колекція світлин з життя луцьких театралів у 1930-х роках

1

Для зручності туристів та містян з Луцька курсували автобуси до Рівного, Ковеля, Олики, Рожищ, Млинова, Демидівки та Кременця. Крім того, по річці Стир щоденно курсував водний громадський транспорт, яким можна було дістатись Торговиці, Рожищ та Колок.

При бажанні туристи могли завітати до Ківерців, де знаходилась спеціальна відпочинково-рекреаційна зона на березі озера.

Читайте також: Туристична Олика в міжвоєнному путівнику по Волині

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром