Острозькі музеї отримали від друзів подарунки до експозицій

14 Лютого 2021, 10:16
721

Колекції Державного історико-культурного заповідника Острога (ДІКЗО) поповнилися цінними експонатами – жетонами, монетами, банкнотами.

ДІКЗО плідно співпрацює з Громадською організацією «Культурно-просвітницький центр ім.Томаша Оскара Сосновського» (керівник Ярослав Ковальчук), завданням якої є налагодження співпраці між Україною і Польщею.  Як повідомляють на сайті ДІКЗО, нещодавно Ярослав Ковальчук передав у музей жетон «Bratnia Mogila. Ostrog.1920-2020»  та пам’ятний знак Громадської організації «Волинський рейд мотоциклетний» (голова  Генрік Козак) – це ще одна волонтерська організація, члени якої долають тисячі кілометрів, щоб опікуватися польськими похованнями за кордоном: прибирають недіючі кладовища, де поховані особи польської національності, встановлюють хрести, вшановують спочилих. Байкери цієї волонтерської організації упорядкували польське кладовище і в Острозі.



 

На початку 2021 р. колекція нумізматики поповнилася обігово-пам’ятними монетами Польщі, Великої Британії та США, тираж яких 2 млн. штук. Їх подарував музею Павло Балаушко, острожанин, який нині мешкає у Польщі.


 

За сприяння Наталії Стратюк, керуючої Ощадбанком Острога, було придбано оновлену банкноту номіналом 200 гривень. Цього року українська банкнота представлена на щорічний міжнародний конкурс «Банкнота року», який щороку організовує Міжнародне товариство банкнот (IBNS).

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024