У Києві вперше без цензури представлять 14-томник творів Лесі Українки

13 Лютого 2021, 13:40
Леся Українка 1291
Леся Українка

У Києві вперше представлять твори, листи та переклади Лесі Українки у повному неспотвореному цензурою зібранні.

Про це інформує Міністерство культури та інформаційної політики України у Facebook

Презентація 14-томника стане центральною подією ювілейного року. Україна чекала на це видання півстоліття. Зібрання дійсно унікальне, адже попереднє «повне» видання було цензурованим і складалося з 12 томів.

Принципова відмінність зібрання — це максимальна увага до рукописів Лесі Українки, зокрема до чернеток, які відкривають завісу над таємницями творчого процесу.

 


 

Видання поділене тематично і жанрово за такими напрямами-блоками:

  • драматургія (1–4 томи.),
  • поезія та ліро-епічні поеми (5 том),
  • художня проза (6 том),
  • літературна критика та публіцистика (7 том),
  • переклади (8 том),
  • записи народної творчості та пісні, записані з голосу Лесі Українки (9 том),
  • «Стародавня історія східних народів» та конспекти, виписки, нотатки (10 том),
  • листування (11–14 томи).

Повне зібрання творів Лариси Косач-Квітки офіційно представлять у рамках Масштабного мистецького проєкту «Леся Українка: 150 імен» в Національному центрі «Український дім» у Києві.

Зібрання підготовлено та видано зусиллями провідних науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки та інших навчальних і наукових інституцій України: Агеєвою Вірою Павлівною, Вісич Олександрою Андріївною, Громиком Юрієм Васильовичем, Данилюк-Терещук Тетяною Ярославівною, Кирилюк Світланою Дмитрівною, Кицан Оленою Вікторівною, Кочергою Світланою Олексіївною, Маланій Оленою Олександрівною, Моклицею Марією Василівною, Полюхович Ольгою Павлівною, Прокіп Валентиною Анатоліївною, Романовим Сергієм Миколайовичем, Семенюк Ларисою Степанівною, Сірук Вікторією Григорівною, Стріхою Максимом Віталійовичем.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024