Директора Рокинівського музею-скансену мало не вивели нацгвардійці з сесії облради

12 Лютого 2021, 15:06
1484

Директора Рокинівського музею-скансену Олександра Середюка мало не вивела нацгвардія із сесійного засідання обласної ради.

Чоловік прийшов на сесію 11, щоб запитати, чи треба владі музей-скансен.

Нагадаємо, працівникам музею не виплачували зарплати у листопаді і грудні. Скансен зазнав збитків через пандемію, а фінансування на музей забрали.

Після того, як прозвітував директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, а депутати прийняли бюджет з усіма правками, Олександр Середюк вийшов до трибуни. Голова обласної ради Григорій Недопад одразу до нього звернувся:

«Олександре Миколайовичу, після цього виступу ні в кого не виникне питань щодо фінансування музею-скансену в цьому році, оскільки треба, перш за все, бути людьми. І крім того, що Дажбогу поклонятися, треба ще поважати всіх депутатів і людей, які тут зібралися. Бюджет ми вже прийняли, користуйтеся цією сумою. Приходьте, будь ласка, на наступну бюджетну комісію», – сказав Недопад.

«Я за вас голосував, я за вас агітував», – почав Середюк, що викликало сміх у присутніх у залі депутатів.

«Я попрошу апарат ради викликати охорону чи поліцію, щоб все-таки показали Олександру Миколайовичу, як себе вести», – сказав у свою чергу голова облради.

У цей час у сесійній залі і справді з'явилися нацгвардійці.

«Чого ви мені не даєте слова сказати? Забрали в нас останні гроші, 400 тисяч. Там люди такі самі працюють, як і ви», – вів далі Середюк.

Врешті Григорій Недопад «здався» і дав директору музею хвилину, щоб той висловився.

«Пані і панове, сорок років з чистого паперу я будую цей музей, створюю його. Це не просто музей, це музейний комплекс, який включає три музеї. Це стаціонарна експозиція в будинку культури в семи залах на площі 600 квадратних метрів, це експозиція просто неба – «Козацький зимівник» на 15 гектарів, і експозиція у вітряку.

Десять архітектурних споруд. Я не просто приніс два чемодани експонатів. Хочу вам довести до відома – перестаньте розповсюджувати чутки, що то приватна власність. Гляньте в геокадастр – ні землі, ні ставки, ні дендропарк Середюк не приватизував. Просто перевіз за свої кошти десять архітектурних споруд.  Треба вам цей музей, чи не треба? Якщо треба, то виділяйте гроші на фінансування!» – емоційно виступив директор музею-скансену.

Григорій Недопад врешті пообіцяв найближчим часом приймати рішення про дофінансування музею-скансену і продовжив сесію.

Читайте також: Музей Корсаків організовує міжнародний онлайн-форум

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024