Спогади про міжвоєнну торгівлю в Рівному, які залишив здолбунівчанин

11 Лютого 2021, 13:12
1619

У мережі оприлюднили фрагмент спогадів мешканця Здолбунова про Рівне міжвоєнного періоду.

Спогади Олексія Семенова опублікували на сторінці відділу використання інформації документів Державного архіву Рівненської області у фейсбуці.

Читайте також: Торгівля на Волині: як це було

«Дуже цікавим в міжвоєнний період був рівненський базар. З одного боку він трохи нагадував варшавський Керцеляк, де продавалися різні речі ручної роботи, з другого – типовий продуктовий український або російський ринок. 

Частина базару була забудована черегою  дерев’яних відкритих будок з прилавками по обидва боки, де можна було купити гарячі смажені російські млинці, пельмені, всюди царювали самовари, і де за копійки можна було отримати відмінний чай. За грошики там можна було купити смачну волинську ковбасу з французькою булкою. 

Під мурами будинків на ринку і на прилеглих вулицях кипіла «бідна» єврейська торгівля. Старші єврейські жінки цілий день сиділи на складних стільчиках, перед собою тримаючи пачку дріжджів на такому ж складному столику.  В руках тримали маленьку ручну вагу, мабуть ще царську, для зважування дріжджів. Сумніваюся, що продаж однієї такої  пачки на день вистачало для найскромнішого життя, навіть, для дуже скромного», – йдеться у дописі.


Читайте також: Як міста на Рівненщині стали найпотужнішими центрами торгівлі зерном у 19 столітті

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024