У Луцьку презентували історичну книгу про Волинь 1939 – 1946 років

05 Лютого 2021, 18:03
1913

У Волинському краєзнавчому музеї презентували книгу «Волинь 1939 – 1946 років. Окупована, але нескорена».

Ініціатором написання цієї книги став генеральний директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький. Книгу писали три автори: Леся Бондарук, Богдан Зек, Тетяна Яцечко-Блаженко, де кожен мав свій тематичний розділ. 

Олександр Красовицький
Олександр Красовицький

Богдан Зек
Богдан Зек

Тетяна Яцечко-Блаженко
Тетяна Яцечко-Блаженко

«Якби не був цей рік настільки складним, можливо книга була більш доповнена. Було складно, коли архіви закрили через карантин», – розповіла Тетяна Яцечко-Блаженко.

У книзі «Волинь 1939 –1946 років. Окупована, але нескорена» висвітлюється важливий період життя Волині. Автори описують ключові політичні баталії того часу, розкривають правду про драматичні сторінки минулого, знайомлять читача як із відомими фактами, так і з новими історичними дослідженнями.

Читайте також: Луцька історикиня презентувала книгу про Волинську трагедію

У видання ввійшли наукові дослідження на основі документів радянських спецслужб, розповіді про відомих у світі волинян, а також імена й біографії борців за незалежність, про яких мало знає читацька аудиторія.

Матеріали доповнюють хронологія і документи, що дають можливість побачити цілісну картину волинського життя в 1939 – 1946 роках. Також в книзі досить багато світлин. До слова, книга видана на досить тонкому папері, аби бути більш доступною за ціною.


Читайте також: Відбулася презентація книги про загиблих на сході воїнів з Млинівщини

На презентації були присутні вчителі луцьких шкіл, журналісти, громадські активісти, викладачі Волинського національного університету, військові й волонтери, представники Луцької міської ради. Після презентації присутні радо ставили запитання та купляли книгу з автографами авторів.

1


Читайте також: Вперше за 130 років вийшла книга про історію Волині

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром