У Ківерцівському музеї відбудеться відкриття виставки до Дня пам’яті жертв Голокосту

26 Січня 2021, 15:10
1647

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Захистимо пам'ять: захист та меморіалізація  масових поховань часів Голокосту в Україні», в рамках проєкту «Мережа пам’яті – Захистимо пам'ять». 

Захід відбудеться 27 січня та розпонеться о 12:00 годині. Про це повідомила директорка музею Оксана Сущук.

Досвід роботи наукові співробітники музею представили у формі трьох мобільних конструкцій – виставкових стендів, де міститься інформація про складові проекту: пошукову, науково-дослідну, освітню, архітектурно-будівельну роботу, меморіалізаційну (практику церемоній вшанування та інформаційно-туристичну).

Читайте також: У Рівному запрошують на презентацію віртуального «Музею однієї вулиці»

Співробітники також доповнили виставку інформаційними банерами про історію Голокосту та місць пам’яті  у Ківерцівській громаді – Софіївка (Трохимбрід) та Тростянець.

Читайте також: Праведник народів світу з Трохимброду

Відвідувачам продемонструють короткі відеоролики про церемонії відкриття Меморіалів жертвам Голокосту у Житомирській області, як досвід вшанування жертв Голокосту в Україні з обговоренням меморіалізаційної політики щодо вшанування жертв війни в регіоні.

На відкриття виставки запросили партнерів та учасників проєкту, представників органів самоуправління та влади, регіонального представника уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області, голову Єврейської іудейської громади міста Луцька та голову ромської громадської організації «Терне Рома», директорів бібліотечних установ області, науковців та краєзнавців.

Читайте також: У Ківерцівському музеї діє виставка «Волинь в Українській революції 1917-1921 роках»

Довідково: 

Проєкт «Мережа пам’яті – Захистимо пам'ять» реалізовувався на території України з 2011 року завдяки фінансуванню Міністерства Закордонних справ Німеччини під патронатом Фонду «Меморіал убитим євреям Європи» у тісній співпраці із Українським Центром вивчення історії Голокосту.

Завдяки цьому, станом на 2019 рік на території України було облаштовано 20 місць захоронень часів Голокосту.  Вшанували пам'ять єврейських та ромських жертв масових розстрілів. На Волині у 2014 році відкрито три місця пам’яті поблизу сіл Бахів, Прохід та Кисилин.

Читайте також: На Ратнівщині вандали поглумилися над пам'яттю жертв Голокосту

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024