На збереження автентичних дверей та вікон у Луцьку хочуть виділити понад два мільйони

26 Січня 2021, 13:34
На збереження автентичних дверей та вікон у Луцьку хочуть виділити понад два мільйони 651
На збереження автентичних дверей та вікон у Луцьку хочуть виділити понад два мільйони

Для збереження автентичних вхідних дверей, вікон та балконів, які мають історико-культурну цінність, у Луцьку планують виділити 2,3 мільйонів гривень.

Відповідну програму «Автентичний Луцьк» підтримали на комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, що відбулася 26 січня, – пише ВолиньPost.

У переліку об'єктів, які планують відновити насамперед, – двері в будинках за адресами: Словацького, 1 (будівля адміністративного суду); Крилова, 3 (будівля пенсійного фонду); Кривий Вал, 32; Лесі Українки, 7; Ковельська, 18.

Читайте також: У Луцьку створили інтерактивну карту модерних будинків архітектора Тимошенка

Також депутати пропонують першочергово виділити 300 тисяч гривень для реконструкції балконів на проспекті Волі. Крім того, голова бюджетної комісії Андрій Разумовський вніс пропозицію зробити облік історичних дверей, балконів та вікон.

«Потрібно більш детально дослідити це питання і скласти повний список всіх об'єктів, які мають історичну цінність, щоб зберегти їх», – зауважив він.

Загалом комісія рекомендувала підтримати програму «Автентичний Луцьк» із внесеними пропозиціями. Питання розглянуть на черговій сесії.

Читайте також: Креслення розкішної вілли міжвоєнного Луцька, яка збереглася і досі

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром