У Рівному презентують документальний фільм

24 Січня 2021, 13:08
Фото ілюстративне 573
Фото ілюстративне

У Рівному відбудеться презентація віртуального «Музею однієї вулиці» та документального фільму «Повстання приречених».

Про це повідомляють організатори дійства.

Презентація відбудеться 27 січня 16:00 у конференц-залі готелю «Оптіма», що на вулиці Словацького, 9. Ці продукти створилп ГО ЦСПП «Мнемоніка» в рамках реалізації проєкту «Протидія антисемітизму та ксенофобії через популяризацію поліетнічного регіону», який підтриманий Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні. До події можна долучитися онлайн.

Віртуальний «Музей однієї вулиці» складається з двох частин. Перша – AR-досвід, що розповідає про поліетнічне Рівне 1930 років та зникнення польського і єврейського населення внаслідок злочинів тоталітарних режимів. Друга складова музею розміщена на офіційному сайті ГО ЦСПП «Мнемоніка». Вона включає оповіді про окремі споруди, фотоматеріали, аудіодоріжки...

Документальний фільм «Повстання приречених» – це оповідь про повстання євреїв тучинського гетто в час Голокосту. Воно стало першим повстанням бранців гетто на теренах України.

Участь у презентації візьмуть американський дипломат (Посольство США в Україні), асистент аташе з питань культури відділу преси, освіти й культури Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні Тетяна Подобінська-Штик, очевидиця подій у тучинському гетто Лаура Оберлендер (Хомут).

Охочим відвідати захід слід зареєструватися на захід можна за цим посиланням.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024