У Луцьку діти з музичної школи виконали старовинну колядку чотирма мовами

08 Січня 2021, 15:06
1186

Вихованці Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена вперше записали відеокліпи різдвяних колядок. Одну із них – «Тихая ніч» – діти виконали чотирма мовами.

Про це повідомляє «Суспільне».

Колядку «Тихая ніч» заспівали четверо дівчат із фольклорного колективу «Зоряниця». Записували кліп українською, англійською, німецькою та польською мовами.

Учасниця колективу Ксенія Яручик розповіла, що обрана колядка є досить відомою в Україні та світі.

«Її просто переклали, тому вона не сильно важка і вчити її було не складно», – каже дівчина.

Учасниця гурту Устина Федотова розповіла, що поза кадром у колективу тривала дуже бурхлива підготовка до кліпу.

«Треба було наставити картинку, зняти запис, записати звук. І це все – в один день», – каже дівчина.

Читайте також: Рідкісні світлини вертепу в Березному


Викладачка, керівниця фольклорного колективу Олена Богдан зазначила, що таких виконавців, як Моцарта, Бетховена, Шуберта, Шумана, співають завжди мовою оригіналу. Каже, що знімали відеокліп уперше, тож дуже хвилювалися.

Ідея записувати виступи дітей і викладачів колективу музичної школи прийшла після того, як у школі з’явилася аудіо та відеотехніка, розповідає його керівниця Ольга Чуріна.

Із її слів, зараз у школі викладачі вчаться не лише писати звук, але й знімати відео, вчаться майстерності монтажу. Каже, що хоч цим займаються нині як початківці, проте бачать, наскільки задоволені діти.

Директорка зазначила, що під час репетицій і записів дотримувалися карантинних норм, зокрема, було не більше 20 дітей на сцені. Побачити відеокліп можна на інтернет-сторінці музичної школи.

Читайте також: Як колядували в Жидичині в середині 80-х років

Читайте також: Красуня з Любомля, якій Фридерик Шопен присвятив вальс

Довідково:

«Тихая ніч» – християнська різдвяна пісня, створена в Австрії в 1818 році. Один із найвідоміших і широко поширених у різних мовах по всьому світу різдвяних співів. Пісню створили 24 грудня 1818 року в австрійському селі Оберндорф-бай-Зальцбург. Текст пісні написав вікарій церкви святого Ніколауса та поет Йозеф Мор. Музику створив шкільний вчитель, композитор і органіст Франц Грубер. Пісня належить до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

За матеріалами Вікіпедії

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024