Луцький краєзнавець створив книгу про Волинь часів міжвоєння

31 Грудня 2020, 11:49
2283

Відомий краєзнавець та начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради – Олександр Котис створив книгу про Волинь міжвоєнного періоду.

Про це він повідомив на сторінці у фейсбуці.

Основні теми, які висвітлює книга – розвиток регіону, містобудування і модернізм, культура та люди, які були рушійною силою.

Читайте також: Луцькі історики видали книгу про нескорену Волинь

«Дуже довго цього чекав. Кажуть, 2020 рік поганий. А для мене його завершення виявилося просто фантастичним. І одна з причин – виходить друком моя перша велика книга! Як не дивно, вона лише частково про Луцьк, насправді ж вона про Волинь у міжвоєнний період. Легка розповідь моїм звичним стилем про розвиток нашого регіону, містобудування і модернізм, культуру і людей, які все це рухали. Про кіно, твіст і цукерні. Про мандри, літературу і бомонд. І, звісно ж, усе це з акцентом на Луцьк. Гарний такий вийшов подарунок на Новий рік.

Деталі згодом. Двигуном, який рухає це, є наша добре знана луцька літературна богиня Елла Яцута. Дякую! За підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку», – йдеться у дописі Олександра Котиса.

Офлайн зустрічі та презентації книги відбудуться у лютому та березні.

Читайте також: У Луцьку створили інтерактивну карту модерних будинків архітектора Тимошенка

Коментарі
23 Лютого 2021, 16:25
<p>Котис будь мужиком ***! Поляки закрили на Волині 1000 українських шкіл, заборонено вживання української мови в адміністраціях та інших державних установах[. Проведено масові чистки в державних і повітових установах і звільнено звідти всю українську інтелігенцію. Після 20 років такої полонізації в Західній Україні кількість українських шкіл зменшилася з 3662 до 144. Ще гірша картина була в вищій освіті. Одна українська гімназія була аж на 230 тис. українців (і одна польська — на 16 тисяч поляків для порівняння). Все це відгукнулося в подіях Волинської трагедії</p>
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024