На Ратнівщині вандали поглумилися над пам'яттю жертв Голокосту

30 Грудня 2020, 17:36
1815

Нещодавно, у селі Прохід Ратнівського району Волинської області вандали пошкодили архітектурні складові меморіалу жертвам Голокосту. Вони знищили дерев'яний настил з брусу карпатської модрини.

Про це повідомила голова громадської організації «Волинська обласна організація Українського товариства охорони пам'яток історії та культури» Оксана Сущук на сторінці у фейсбуці.

«На жаль, відбулася прикра подія. Сьогодні я була на місці події разом з представником органу охорони Ратнівської РДА, згодом до нас доєдналися і голова Ратнівської РДА Рудик Володимир Федорович, його заступник Мельник Андрій Андрійович, представники громади та інші місцеві жителі. Викликали поліцію, склали акт про умисне пошкодження пам'ятки місцевого значення України....дякую за оперативність поліції та швидке реагування. Надіємось, що спільними зусиллями ми зупиним ці неприпустимі вчинки і не допустимо наруги над пам'ятю загиблих співгромадян», – йдеться у її дописі.

Оксана Сущук розповіла Район.Історія, що така наруга відбувається не в перший раз.

«Ремонтні роботи відбулися цьогоріч у вересні за кошти фонду «Меморіал вбитих євреїв Європи», тому що минулого року їх так само викрали», – зазначила Оксана Сущук.

Читайте також: У Ківерцях хулігани понищили військовий автобус




Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024