Юний ковельчанин став переможцем обласної акції з вивчення власного родоводу

19 Грудня 2020, 17:30
Максим Челяда 2358
Максим Челяда

Вихованець гуртка «Географічне краєзнавство» Ковельської СЮТур Максим Челяда взяв участь в обласній акції з вивчення власного родоводу «Без сім'ї і роду – нема нації, народу», що проводив Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді.

За результатами у напрямі «Родовід моєї родини у взаємозв’язку з історичними подіями минулого та сьогодення» робота гуртківця «Родинне дерево моє» удостоєна першого місця. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

 


 

У процесі дослідницько-пошукової роботи юний краєзнавець поринув у історію своєї сім’ї, дізнавшись багато цікавого зі спогадів найстаріших родичів, розглядаючи документи та фотографії минулих років. Це унікальні свідки історії життя його родини. Розбираючи цілий стос знайдених на горищі старих квитанцій та папірців, цікаво було побачити документ польською мовою майже столітньої давнини, що належали прапрадіду. Це був військовий квиток, виданий 13 березня 1920 року та посвідчення особи, датоване 22 вересням 1937 року.

Завдяки інформації наукового співробітника Ковельського історичного музею Мирослави Мороз та роботі з матеріалами інтернет-ресурсів Максим зміг більше дізнатися про історичні періоди та їх вплив на життя його предків.

 



 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024