У Ківерцях вперше на Західній Україні покажуть виставку проєкту «Захистимо пам'ять»

27 Листопада 2020, 16:06
1240 Джерело: http://volyn-museum.com.ua/news/kivercivskij_rajonnij_kraeznavchij_muzej/1-0-24

Ківерцівський краєзнавчий музей перший на території Західної України отримав можливість експонувати виставку проєкту «Захистимо пам'ять» (меморіалізація місць масових захоронень жертв Голокосту). Про це повідомила директорка директорка музею – Оксана Сущук.

«Вітаю Ківерцівську громаду! Сьогодні виставка прибула з Берліну, буде доповнена місцевим матеріалом і відкрита до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту. Запрошуємо і чекаємо на відвідувачів.», – йдеться у дописі Оксани Сущук.

 Читайте також: Місця (не)пам’яті про розстріляних євреїв Берестечка

Довідково:

«Голокост від куль» – все ще маловідома сторінка масового вбивства євреїв у Європі. Понад мільйон єврейських дітей, жінок і чоловіків були розстріляні у 1941–1944 роках на теренах сучасної України. 

Близько двох тисяч масових поховань розташовані в Україні. Від 2010 до 2019 років в межах міжнародного проєкту «Захистимо пам’ять» були облаштовані 20 масових поховань євреїв і ромів як гідні місця пам’яті та інформації.

Головним завданням проєкту було забезпечення сталого захисту та гідної меморіалізації масових поховань у поєднанні з активною історичною та освітньою роботою. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

Читайте також: Роми: жертви «непоміченого» геноциду

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром