У міжвоєнні роки у Луцьку був надсучасний кінотеатр

27 Листопада 2020, 11:11
1841

Краєзнавець Олександр Котис опублікував фото будинку з аптекою та кінотеатром у Луцьку, який розміщувався на перехресті сучасних Лесі Українки і Сенаторки Левчанівської. Світлину він опублікував на власній сторінці у фейсбуці.

На фото вигляд будівлі із вулиці Лесі Українки. Відомо, що власником будинку був Нехем Вайнштейн. У 1930-х роках він добудував його і розмістив зверху надсучаний кінотеатр.

Читайте також: П'ять забутих кінотеатрів Луцька

«Спочатку він мав називатися «Любарт», а згодом дали назву «Сонце». З технічного погляду, новий кінотеатр став дуже сучасним. Він мав вогнетривку кабіну. Глядацьку залу опалювали теплим повітрям, яке нагнітали вентилятори. Фойє, сходові клітки, туалети мали центральне опалення. В умивальниках – тепла вода. Усе приміщення мало сучасну вентиляційну систему з електродвигунами. Керівником «Сонця» став Фроїм Бронфен, відомий лучанам як директор кінотеатру Apollo, що розташовувався неподалік і згорів на початку 1930-х. Усе це я вже не раз розповідав, але ще жодного разу не показав креслення Францішка Кокеша з фасадом і назвою Lubart», – йдеться у дописі.

Читайте також: Фото руїн луцької аптеки

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром