У Дубні видали збірку поезій зв'язкової УПА

19 Листопада 2020, 15:13
1600

Дубенська міська рада видала збірку поезій зв'язкової УПАОльги Давидчук.

У середу 18 листопада у Дубні відбулася презентація збірки поезій «Я люблю мою Україну». Про це повідомляють у Дубенській міській раді.

Її написала дубенчанка Ольга Давидчук (Антонюк) – патріотка, зв'язкова УПА, репресована, яка пройшла шляхами Комі. У книзі зібрані поезії людини непересічної долі та справжньої громадянки України.

Читайте також: Вийшов друком довідник про упівців Луцька і Луцького району

1

Рядки поезії писала Ольга Семенівна на Колимі і на рідній українській землі в різні роки. У них відображені не лише спогади, а й думки, відчуття та переживання авторки. А ще – іронічні роздуми про сучасне сьогодення України. 

Книга, перш за все, адресована нащадкам Ольги Семенівни, яка у свій час довго не могла розповісти їм справжню історію своєї родини.

Ця історія тісно пов'язана і зі стінами Дубенської в'язниці, у якій закінчилось життя її рідного брата – вояка УПА Павла Антонюка, в камерах якої довелося побувати і самій авторці.

Читайте також:  П'ять текстів про УПА від Район.Історія, які варто прочитати

2

У презентації книги взяли участь міський голова Василь Антонюк, заступник міського голови Василь Скринчук, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськими організаціями та ЗМІ Ерна Шевчук, депутат міської ради Юрій Коханець, керівники місцевих бібліотечних закладів.

Авторка поезій висловила подяку міській владі та усім причетним до видання збірки. Примірники книги передали дубенським бібліотекам.

Читайте також: На Волині зняли новий епізод фільму «Шлях поколінь»

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024