У музеї Лесі Українки у Колодяжному дали друге життя «Ізидориній груші»

14 Листопада 2020, 17:04
У музеї Лесі Українки у Колодяжному дали друге життя «Ізидориній груші» 798
У музеї Лесі Українки у Колодяжному дали друге життя «Ізидориній груші»

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки музеї відбулася акція до 150-ти річчя від дня народження поетеси.

Тут 11 листопада висадили саджанці із груші Ізидори Косач. Про це інформують на сторінці музею у Facebook.

Минулоріч власник одного з київських садових розсадників Остап Михаць, великий поціновувач творчості Лесі Українки, вперше побував у Колодяжному. Його вразив стан Ізидориної груші, яка буквально розсипається від старості. Він загорівся ідеєю залишити пам'ять про дерево, нарізав живців і переправив у Київ. Там вкоренив їх.

«Ізидорина груша» росте та плодоносить на садибі і до теперішнього часу. Проте, з віком дерево втрачає свою міць. І для того, щоб продовжити груші життя дирекція музею дозволила співзасновнику журналу «Сонце Сад» Остапу Михаць нарізаних гілок з груші, для вирощення саджанців. Акція відбулася за участі начальниці управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольги Чубари, директорки Волинського краєзнавчого музею Оксани Важатко, начальника управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільської ради Павла Кухти та поціновувачів творчості Лесі Українки, молоді дерева висадили у садибі Косачів.

Досить символічним є те, що дана акція відбулася у день смерті сестри Лесі Українки Ольги Косач-Кривинюк.

Акція також відбулася й в інших містах України. 12 листопада грушу висадили поблизу Волинського національного університету імені Лесі Українки, Волинської державної обласної універсальної бібліотека імені Олени Пчілки, а також представники Волинської спілки письменників України посадили її в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

 












 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024