Свій день народження міг би відзначати старший лейтенант із Рівного

09 Листопада 2020, 16:26
2056 Джерело: https://radiotrek.rv.ua

Свій 49-й день народження міг би відзначати старший лейтенант Збройних сил України – В'ячеслав Мірошник (1971-2015).

В'ячеслав Володимирович народився в місті Рівне, був молодшою дитиною у батьків. Про це повідомляє сайт Громада.Схід.

Дід по татовій лінії родом з Дніпра, а бабуся розкуркулена росіянка. Були в роду і військові, дід по маминій лінії – український офіцер, якого репресували. Сам В’ячеслав усе життя розмовляв російською.

Закінчив Національний університет водного господарства та природокористування з «червоним» дипломом. Власноруч майстрував вироби із деревини, каменю, металу. Успішно займався підприємництвом.

Одним із перших у Рівному зайнявся утепленням будинків, відкрив виробничу лінію з виготовлення матеріалів для утеплення.

Мірошник В'ячеслав Володимирович
Мірошник В'ячеслав Володимирович

З початком російсько-української війни зайнявся волонтерською діяльністю. А у вересні 2014 року, після трагічних подій під Іловайськом, коли у бої вступила регулярна армія Російської Федерації, В'ячеслав пішов добровольцем на фронт.

Відтоді, В'ячеслав – старший лейтенант, заступник командира роти з озброєння 703-го інженерного полку, міста Самбір, Львівської області. 

Забрав на передову свій мікроавтобус Mercedes Vito, який волонтери переобладнали для евакуації поранених. Бус назвав «Любочка» – на честь дружини.

В'ячеслава поранили у вересні 2014 року, тоді він зазнав контузії. Взимку 2015 року брав участь у боях за Дебальцеве. Внаслідок пережитого розвинулась тяжка форма цукрового діабету і В’ячеслав потрапив до лікарні.

«Ми вийшли в крові і мізках наших хлопців...», – казав В'ячеслав після виходу із Дебальцівського котла.

Герой помер 24 квітня 2015 року о 9:30 у рівненському військовому шпиталі. Його поховали 25 квітня у Рівному на Алеї Слави кладовища «Нове».

Указом Президента України від 16 січня 2016 року В'ячеслав посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Посмертно його відзначили медаллю «Захиснику Вітчизни» та відзнакою УПЦ КП – медаллю «За жертовність і любов до України». Рішенням Рівненської міської ради від 17 вересня 2015 йому було присвоєне звання Почесний громадянин міста Рівного.

Без В’ячеслава Володимировича лишилися батьки, дружина, четверо синів та онук.

Читайте також: У Рівному іменем героя АТО назвали одну з вулиць

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024