Лучанка поділилася родинною історією про Першу світову війну

09 Листопада 2020, 13:08
Молодший унтер-офіцер Петро Гнатович Ковальчук 1674
Молодший унтер-офіцер Петро Гнатович Ковальчук

Нещодавно редакція Район.Історії запустила флешмоб для того аби вшанувати солдатів Першої світової війни.

Наближається день її завершення, а саме 11 листопада коли було підписане Комп'єнське перемир'я, що означало капітуляцію Німецької імперії і кінець Першої світової війни.

Лучанка Наталка Романова поділилася родинною історією предка, старшого брата її прадіда – Ковальчука Петра Гнатовича, який був молодшим унтер-офіцером 150-го піхотного Таманського полку.

Жінка розмістила допис на своїй сторінці у фейсбуці.

«Старший брат мого прадіда по маминій лінії Ковальчук Петро Гнатович приблизно 1891 р. н.– перший син Ковальчука Гната Фадейовича з села Боголюби Луцького району!  Молодший унтер-офіцер 150-го піхотного Таманського полку! Загинув в бою 10 січня 1917 року в Латвії, Євгавський район, регіон Земгале, в лісі поблизу міста Калнціємс. За день перед цим було вперше до них застосовано хімічну зброю...», – йдеться у дописі.

Пані Наталя також додала фото Петра Гнатовича та фрагменти документів.



Читайте також: Луцьк на фото королівського фотографа Першої світової

Нагадаємо, що долучитися до флешмобу від Район.Історія може кожен бажаючий! Для цього потрібно написати звідки ваші предки та де вони воювали, додати фотографію та розмістити допис на власній сторінці у Facebook із хешегом #Родинна_Історія. При цьому обов'язково тегнути Район.Історія. Кожна історія, яка відноситься до теренів Великої Волині буде опублікована.

Читайте також: Боголюби, 1910 рік: невідома історія

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024