У Рівному на земельній ділянці викопали погруддя «вождя»

22 Жовтня 2020, 16:00
947

У центрі Рівного відкопали бюст Йосипа Сталіна. Виявили його працівники приватної фірми, які будують там каналізаційний колектор.

Про це директор підприємства написав у своєму Facebook. Краєзнавиця припускає, що погруддя «вождя» колись стояло у приміщенні держустанови.

Погруддя Сталіна викопали у дворі будинків на вулиці Словацького. Там працівники фірми-підрядника на замовлення міського управління житлово-комунального господарства реконструюють каналізаційний колектор.

«Було викопано міні-екскаватором за носа бюст Сталіна. Зараз питаємо в народу, що робити: розламати й підсипати дорогу, чи здати. Багато хто висловлює думку, що якщо лишити, то знайдуться нелюди, які почнуть йому носити квіти. Мені здається, що це не наша майбутня історія», – розповів директор ТОВ «Пром-Енерго-Консалтинг» Юрій Шкарапа.

Юрій Шкарапа зазначив, що до кінця дня 22 жовтня мають вирішити, що робити зі «знахідкою». Якщо місто захоче її забрати, то закопають назад, щоб місто його і відкопувало, зауважив Юрій Шарапа.

Краєзнавиця Галина Данильчук вважає, що погруддю знайшлось би місце у музеї тоталітаризму, або в так званому «саду закинутих фігур». Раніше на вулиці Словацького був облвиконком та інші держустанови, відтак Сталіна могли винести звідти, припускає вона.

«Облвиконком був навпроти паспортного столу. Очевидно, що там інші радянські органи були. А будинок, що був поряд, свого часу належав лікарю Ромському – відомому в Рівному єврею-вихристеню. Він (бюст-ред.) такий невеличкий, бо я спершу думала, що це один з пам'ятників. Але це, скоріше, погруддя яке було у приміщенні», – розповідає Галина Данильчук.

Читайте також: Пам'ятник радянським вождям у Луцьку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром