У Музеї Корсаків у Луцьку стартував мистецький проєкт «Діалог»

22 Жовтня 2020, 11:00
1762

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку запрацювала виставка в рамках мистецький проєкт «Діалог». 

Її відкрили  у середу, 21 жовтня. Про це інформують у пресслужбі музею. 

Схожість і близькість у поглядах на світ, манері його розуміти та інтерпретувати стали підґрунтям для появи ідеї «Діалогу» між двома художницями Барбарою Ле Беґек Фрідман (Франція) та Яриною Шумською (Україна).

Закриття кордонів, а відповідно, неможливість зустрітись і співпрацювати разом у березні створило умови для дослідження комунікації у зовсім іншому вимірі.

Заплановані 10 днів резиденції у містечку Понтейя, у Франції, перетворилися у 100 днів діалогу: на відстані, з обмеженнями, з кордонами, серед невизначеності, проте з абсолютною щирістю.

З часом у цьому «просторі зустрічі» дві тисячі триста кілометрів, первинно як обмеження, стали параметром, конструктивним елементом, способом існування в іншому часовимірі, можливістю для відкриттів.

Читайте також: У Музеї Корсаків відкрили виставку урбаністичних картин

«Будь-який новий досвід потенційно може стати джерелом наповнення та способом вчитися, якщо ми здатні до нього пристосуватися...», – розповіла акторка Барбара Ле Бегек Фрідман. 

Своєю чергою, українка Ярина Шумська назвала проєкт «Діалог» таким, що дає можливість спостерігати,  як відстань стає гнучкою, інколи навіть перестає існувати. 

Конструкція виставки вибудована у формі спіралі, завдяки якій підсилюється відчуття дистанції, руху, плину часу, що безпосередньо пов’язується з загальною ідеєю проєкту.

Читайте також: У Луцьку оновили експозицію музею Миколи Кумановського. ФОТО

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024