В Острозькому замку показали, як створюють 3D модель скульптури

17 Жовтня 2020, 14:57
1201

Триває реалізація проєкту «Інклюзивний музей в Острозькому замку».

У межах проєкту, за підтримку УКФ, культурну спадщину роблять доступнішою для людей з інвалідністю. Раніше повідомляли, що в Острозькому замку створюють електронну копію скульптури «Мадонна з немовлям» Томаша-Оскара Сосновського.

З нагоди Міжнародного дня білої тростини на фейсбук сторінці Острозького державного історико-культурного заповідника Острога опублікували відео процесу оцифрування та друку моделі скульптури «Мадонна з немовлям» Сосновського на 3D принтері.

«Толерантність, Рівноправність, Інтеґрація» – головні гасла цього дня. Традиційно в цей день відбуваються акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих в суспільство. Вони прагнуть у першу чергу зацікавити громадськість та засоби масової інформації звернути увагу влади на проблеми людей з обмеженим або втраченим зором. У цьому відео ми розповідаємо про створення тактильних моделей експонатів» – ідеться у повідомленні на сторінці музею.

За допомогою фограмметрії з понад 2 тисяч фото «зшивається» 3D модель. Наступний етап – друк моделі на 3D принтері. У музеї підкреслюють, що надрукована модель скульптури Томаша-Оскара Сосновського зробить мистецьку спадщину доступною для незрячих.

Нагадаємо, у межах проєкту експозицію музею поповнюють низкою тактильних копій експонатів, наразі створюють путівник музеєм для незрячих, слабозорих і путівник з адаптованим текстом для людей із порушеннями слуху українською. Окрім того, аудіогід, який функціонує в заповіднику більше року, доповнять англійською та польською мовами, тифлокоментарем українською.

 

Читайте також:

Острозький замок матиме тактильний путівник

Острог: фахівці апробовують «Інклюзивний музей в Острозькому замку»

Відчути історію: в Острозькому замку створюють тактильний путівник. ВІДЕО

Історія на дотик: колекція музею на Рівненщині поповнилася тактильним експонатом

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
14.04.2024
13.04.2024