Показали перші поштові листівки Олики початку 20 століття

15 Жовтня 2020, 09:00
3940

Відомий краєзнавець показав якою була Олика на поштівках на початку 20 століття. Світлини опублікував на своїй сторінці у фейсбуці Віктор Літевчук.

Серія із девяти листівок на яких зображені костел і види замку в Олиці, надрукована у 1903-1904 роках і вирізняється цікавими сюжетами і високою якістю друку.

1

1

1

Читайте також: Світлини Олики першої половини ХХ століття

Ці листівки відправив князь Януш Раздивілл до сестри, Марії Потоцької. Можливо, листівки були замовленні у поважному видавництві для власного використання родиною Радзивіллів. Варто, зазначити, що листівки цієї серії інших відправників не траплялися. 

Читайте також: Воля і доля: Януш Радзивілл – останній олицький ординат

Колись давно придбав кілька рідкісних поштових листівок Олики, з видом на замок, виданих до поштової реформи 1905 року. Цікаво, що на той час на Волині ще а ні з видом Ковеля, а ні Володимира, поштових листівок не друкували, а от значно менша Олика вже була зображена на листівках. Зрозуміти чому так, вдалося пізніше, коли звернув увагу на те, що текст на листівках написаний хоч і в різні роки, але одним і тим же відправником із Олики до сестри, графині Потоцької в містечко Печара на Поділлі. Текст на картках на польській так французькій мовах. Самі листівки, хоча й без вихідних даних, дуже якісно віддруковані, на високому поліграфічному рівні, з вдало підібраними ракурсами, – йдеться у дописі пана Віктора. 

1

1

1
1

1

1

1


Читайте також: Зберіть пазл і дізнайтеся, як виглядав найкрасивіший костел Волині

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024