«Айдарівець» Ігор Філіпчук міг би святкувати День народження

11 Жовтня 2020, 14:21
Ігор Філіпчук 1628
Ігор Філіпчук

День народження 11 жовтня міг би відсвяткувати Ігор Філіпчук – солдат батальйону «Айдар», уродженець села Пожарки Рожищенського району.

Чоловікові виповнилось би 38 років. Про це йдеться на сайті Громада Схід.

Захисник України народився у Пожарках у 1982 році. Проживав з батьками в Луцьку. У складі групи швидкого реагування Самооборони Майдану Волині Ігор охороняв громадський порядок в області, їздив на українсько-білоруський кордон. З часу бойових дій записався до батальйону «Айдар».

14 серпня 2014 року на український підрозділ під Хрящуватим в атаку пішов загін у складі двох танків і піхоти. За словами побратима Ігоря – Ореста Каракевича, то був російський спецназ. Орест з Ігорем зупинив піхоту вогнем підствольних гранатометів, боєць Микола Борода кулеметним вогнем відсік решту піхоти, через що ворожі танкісти розгубились.

Ігор Філіпчук підбив один з танків. Для цього він тричі виходив з укриття, та здійснював постріл із ручного протитанкового гранатомета. За третім разом вже пошкоджений танк здійснив постріл у відповідь, через який Ігор загинув.

Чоловіка поховали в селі Гаразджа Луцького району.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, чоловіка нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно). У Луцьку по вулиці Берестова на фасаді будинку, де проживав Ігор Філіпчук, відкрили меморіальну дошку на його честь.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024