У Луцьку з'явився Музей іграшок

05 Жовтня 2020, 12:00
У Луцьку з'явився Музей іграшок 1051
У Луцьку з'явився Музей іграшок

У приміщенні Волинського національного університету імені Лесі Українки відкрився Музей іграшок.

У його колекції вже понад 100 експонатів, – розповів Суспільному хранитель музею Андрій Здіховський.

Експонати у вітринах поділені за віковим періодом. У першому стенді – забавки для немовлят, у другому – для малюків після 3 років, третій стенд представляє іграшки, якими гралися дошкільнята.

Читайте також: В «Адреналін Сіті» запрацював музей науки і техніки

Нині, один з найстаріших експонатів музею – дитячий візок 1971 року випуску. Поміж собою музейники називають експонат «професорською коляскою». Візок до університетського музею приніс доктор педагогічних наук Олександр Семенов:

«На ньому їздив я, цей візочок використовувався, щоб возити якісь мішки з картоплею, так як в кожній родині, знаєте, мішок цукру на цьому візочку дуже гарно тримається. На ньому зберіглася дуже добре етикетка виробника», – поділився пан Олександр.

Через карантин музей поки не відкрили для усіх охочих побачити іграшки. Експонати поки вивчають студенти вишу.

Музейники планують зібрати ще експонати різних історичних періодів і реставрувати частину іграшок, які уже є в експозиції. Лучан просять допомогти знайти іграшки, яких поки бракує на поличках.

«Дуже чекаємо на старі ялинкові прикраси, триколісні велосипеди, автомобілі, які мають історію, м’яч, яким дитина гралася», – розповів хранитель.

Також музейники просять відгукнутися і допомогти розширити експозицію і волинських народних майстрів. В майбутньому планують облаштувати окрему поличку з іграшками поліського регіону, які виготовлені з природних матеріалів.
 

Читайте також: У Луцьку оновили експозицію музею Миколи Кумановського. ФОТО

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024