Відчути історію: в Острозькому замку створюють тактильний путівник

21 Вересня 2020, 18:50
911

На Рівненщині в комунальному закладі «Державний історико-культурний заповідник Острога»  створюють «Тактильний путівник по Острозькому замку».

Видання допоможе для незрячих ознайомитись з колекцією музею. Про це пишуть на сторінці Острозький замок – Державний історико-культурний заповідник м. Острог.

Як зазначено у дописі, путівник містить текст шрифтом Брайля, мнемосхему будівлі, тактильні малюнки та позначки до аудіогіду. Зображення надруковані на термопапері.

Нагадаємо, що в комунальному закладі «Державний історико-культурний заповідник Острога» продовжують реалізовувати проєкт «Інклюзивний музей в Острозькому замку» за підтримки Українського культурного фонду.

У межах проєкту експозицію музею поповнюють низкою тактильних копій експонатів, наразі створюють путівник музеєм для незрячих, слабозорих і путівник з адаптованим текстом для людей із порушеннями слуху українською. Окрім того, аудіогід, який функціонує в заповіднику більше року, доповнять англійською та польською мовами, тифлокоментарем українською.

Як підкреслюють у музеї, основне завдання – зробити доступнішою для людей з інвалідністю багату історико-культурну й мистецьку колекцію заповідника.

 

Читайте також:

На Рівненщині фахівці з різних куточків України апробовують «Інклюзивний музей в Острозькому замку»

Експозиція музею в Острозькому замку стане доступнішою для людей з інвалідністю

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024