Сержант з Ковеля Олександр Артемчук міг би відсвяткувати День народження

11 Вересня 2020, 15:00
1507

11 вересня старший сержант Олександр Артемчук міг би відсвяткувати 43 День народження.

Олександр Артемчук Народився в Ковелі на Волині у 1977. Закінчив Ковельське ПТУ № 5. Строкову військову службу проходив у Севастополі, закінчив її у званні сержанта. Деякий час працював водієм, пізніше став приватним підприємцем, зазначили на сайті «Громада Схід».

Під час Революції Гідності неодноразово відвозив матеріальну та грошову допомогу майданівцям, а після оголошення в Україні часткової мобілізації сам прийшов до військкомату, щоб дізнатися умови мобілізації, і незабаром отримав повістку.

Рідні та друзі Олександра відмовляли його від призову до війська, тим більше, що в сім’ї у нього було троє неповнолітніх дітей, але він відповів: «Якщо я не піду, ви ж самі мене поважати не будете».

Старший сержант, командир відділення 3-го механізованого батальйону 51-ї ОМБр, м. Володимир-Волинський.

Разом із підрозділом у травні 2014 року ніс службу на блокпосту № 10 поблизу смт Ольгинка Волноваського району. Уранці між 4 та 6 годинами 22 травня 2014 року блокпост був атакований проросійськими сепаратистами ДНР, які під’їхали до позицій української армії на інкасаторських машинах, та почали несподіваний масований обстріл із вогнепальної зброї, у тому числі з кулеметів, РПГ, мінометів, ПЗРК. В результаті обстрілу здетонував боєкомплект однієї із бойових машин, що призвело до збільшення людських втрат внаслідок вибуху. У цьому бою Олександр Артемук загинув разом із 15 своїми бойовими побратимами.

Залишилися батьки, дружина та троє дітей, молодшій дочці  на момент загибелі батька виповнилось 4 місяці.

Читайте також: Загиблим учасникам російсько-української війни надали звання «Почесний громадянин Волині»


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024