У Рівному відкрили Таємничі підземелля на місці зруйнованого палацу Казимира Любомирського

31 Серпня 2020, 17:02
1878

В парку імені Шевченка в Рівному запрацювали фонтани й зазвучали мелодії композитора Казимира Любомирського, який колись жив у тутешньому палаці, що потім був зруйнований.

Відкриття присвятили до Дня міста у неділю, 30 серпня. Про це пише Район.Рівне.

У врочистій атмосфері рівняни стали свідками відкриття унікального культурного проєкту України – Таємничих підземель.

«Ми відкриваємо зовнішню частину підземель. Одне велике коло під скляним накриттям, яке називаємо «червоним», включає три менших, які символізують науку, мистецтво і дозвілля. Це не будівельне сміття, а задум народного художника України Анатолія Гайдамаки. Вони сьогодні будуть переливатися різним світлом. Відкриваємо також мале коло – це еволюція від первісних людей до війни з окупантами» – розповів автор проєкту Тарас Максименко.

Є ще нижня частина підземель, яка поки що недоступна для відвідувачів. Там, як розповіли для Район Рівне організатори, знаходяться квест-кімнати та експозиції. Придбавши туди квиток за 150 гривень, можна поринути у віртуальну реальність, де треба буде відповідати на запитання, або ж зіграти в комп’ютерну гру. Також там будуть проводити екскурсії. Щодо зовнішньої частини, то скульптура «Змієборець» була збережена, як і обіцяли. Вона встановлена поруч з містком та фонтанами з різнокольоровою під світкою.

Нагадаємо, що Таємничі підземелля – чотирирічний проєкт, на який виділили 443 тисяч євро з фонду ЄС та 3,5 мільйона гривень з міського бюджету Рівного.

Читайте також: «Таємничі підземелля Рівного» з'являться у форматі настільної гри

У Рівному закупили еко-торби та футболки для проєкту «Таємничі підземелля Рівного»



 

Коментарі
01 Вересня 2020, 16:01
Чудосія! <br/>Замість сенсаціних підземель 10-12 століть, обрали дешеве возвеличення пройдисвітів та масонів Любомирських. <br/>А як же дослідження Юлії Стріленко? <br/>Як же охорона давньої української, а не нової польської минульщини? <br/>Все порішали гроші? <br/>Варто прочитати - &amp;quot;Оствиця, навіщо українцям окультизм князів Любомирських?&amp;quot; - https://site.ua/yuriy.rivne/30769/
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром