Через Дубно створюють масштабний туристичний маршрут

30 Серпня 2020, 13:46
1097

У Дубні об'єднуватимуть культурний спадок України. Масштабний проект стартував  з  початку липня. Це стало можливим завдяки роботі колективу Державного історико-культурного заповідника м. Дубна.  
Про деталі йдетьса на офіційному сайті Дубенського замку. Так, як стало відомо, Державний історико-культурний заповідник м. Дубна за підтримки Українського культурного фонду (УКФ) з початку липня розпочав реалізацію Всеукраїнського великого проєкту. Метою проєкту є створення мережі культурно-мистецьких центрів (закладів та установ), які функціонують та знаходяться на Великому культурному шляху Via Regia – Kulturroute des Europarates. Проект має на меті консолідувати зусилля культурних закладів міст п'яти областей України.


Таким чином, колектив заповідника, команда проекту мають сміливий план об’єднати культурний спадок таких міст України: Дубно, Рівне, Острог,  Львів, Броди, Городок, Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир, Київ. Оскільки саме ці міста розташовані  на Великому культурному шляху Via Regia, що дозволить активно розвивати питання внутрішнього та в’їзного (міжнародного) туризму. Передбачається об’єднати культурно-мистецькі організації Львівської, Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей. Крім того, проєктом передбачено розвиток української частини Великого культурного шляху Ради Європи Via Regia, який пролягає територією України.

Логіка створення мережі через Дубно зумовлена існуванням великого туристичного маршруту, який об’єднує міста з великим культурним спадком на шляху міжнародної магістралі Е40.
Як коментують у заповіднику, проєкт спрямований на популяризацію української культури серед співвітчизників, іноземців та зацікавлених осіб, розвиток туристичної галузі міст та регіонів України, створення позитивного іміджу України в світі та популяризацію культурної спадщини держави.
На сьогоднішній колектив заповдіника активно працює над реалізацією оперативного плану та на старті реалізації маштабного проекту культурного розвитку країни й запрошує усіх активних і небайдужих громадян України, хто впізнав своє місто, область в переліку, до співпраці! 
Якщо з вищенаведеного переліку впізнали своє рідне місто і хотіли б поділитися інформацією чи супроводжувати під час експедицій, які розпочалися 10 серпня – не соромтеся, зв’яжіться з колективом Дубенського замку зручним  способом. Контактні особи: Герасимчук Андрій – піар-менеджер проєкту: +38 098 466 75 44 (також Viber, WhatsApp, Telegram), Мандзюк Микола – менеджер проєкту +38 097 577 577 3 (також Viber, WhatsApp, Telegram)
 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024