У Гощі встановили меморіальну дошку загиблому воїну Тарасу Гарбарчуку. ФОТО

25 Серпня 2020, 12:25
1208

У Гощанській школі встановили меморіальну дошку загиблому воїну Тарасу Гарбарчуку.

У неділю, 23 серпня, за ініціативи Командувача військ оперативного командування «Захід» Героя України, генерала-майора С.Шаптали та в рамках відзначення Дня Державного Прапора України, у Гощанській ЗОШ I-III ступенів відбувся урочистий мітинг. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського обласного ТЦК та СП.

Мітинг присвятили встановленню флагштоку з Державним Прапором України та відкриттю меморіальної дошки Тарасу Гарбарчуку, випускнику цієї школи, учаснику АТО, який загинув захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Тарас служив на посаді механіка-водія у 30-тій окремій механізованій бригаді. 29 січня 2015-го зник безвісти під час прямого влучання в танк у Вуглегірську. Вважався зниклим безвісти, однак нагороджений посмертно. У липні 2015-го експедиція ВГО «Союз. Народна пам'ять» провела пошук на місці розбитого танку.

Від 10 грудня 2015-го суд вирішив Гарбарчука Тараса Анатолійовича оголосити померлим. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

До батьків загиблого Героя зі словами подяки за сина та справжнього воїна звернувся голова Гощанської районної державної адміністрації Василь Романюк, письменник Влад Якушев та класний керівник Тараса Гарбарчука.

Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Читайте також: Солдат з Володимир-Волиського району народився і загинув у День Незалежності

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024