У Польщі під замком археологи знайшли невідомі досі тунелі

08 Серпня 2020, 11:04
1507

Під одним із найвідоміших замків Польщі знайшли печеру і мережу тунелів.

Про це з посилання на Thefirstnews пишуть «Хроніки Любарта»

Замок Ольштин збудований у 14 столітті, нині – зруйновий. Саме в його стінах і знайшли печеру.  За легендою, існує секретний тунель, що зв'язує замок з монастирем Ясна Гура, який використовувався для евакуації ікони Чорної Мадонни, одного з найбільш шанованих символів Польщі, під час війни.

Читайте такожУ Луцьку продовжують реалізовувати проєкт «Нове життя Старого міста»

Знайдена у стінах так званого Нижнього замку печера має до семи метрів глибини та  з тунелі, що виходять з неї. Серед знахідок – і цікаві артефакти. Наприклад, середньовічна плитка з зображенням мисливця з соколом. 

Розкопки в печері замку Ольштин
Розкопки в печері замку Ольштин

«Дослідження показали існування величезної порожнечі. Про гігантські розміри систем і печер під замком в Ольштині можна тільки здогадуватися», - зауважує археолог доктор Миколай Урбановський, що відповідає за розкопки.

За словами співробітника палео-зоологічного факультету Вроцлавського університету Адріана Марцісака, результати досліджень є дуже багатообіцяючими і вказують на наявність мережі пустот і ущелин під підлогою вже відомої печери.

Читайте такожДубенський замок крізь об'єктив фотоапарата: велич і краса історичної будівлі

 

З історії. Ольшти́нський замок - руїни замку, розташованого Краківсько-Ченстоховській височині у селі Ольштин в гміні Ольштин Ченстоховського повіту Сілезького воєводства в Польщі. Замок належить до системи так званих Орлиних Гнізд. Дотепер у замку збереглися стіни житлової частини, циліндрична та квадратна вежа, фрагменти стін господарських будівель, частково підземелля, а також фундаменти кузні та сліди сиродутних горен, які було знайдено під час археологічних розкопок. У 1992—1993 та 1995—1998 роках тут відбулося міжнародне піротехнічне та лазерне шоу. Після того, як фрагмент замкової стіни обвалився, консерватор пам'яток заборонив проведення тут таких заходів. Руїни замку відкриті для відвідування туристами.
Замок в Ольштині
Замок в Ольштині

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024